Radu Tudor, mesaj special pentru academicianul Dinu C. Giurescu

Radu Tudor transmite pe blogul personal un mesaj emoționant dedicat academicianului Dinu C. Giurescu, care împlinește astăzi 90 de ani, subliniind, totodată, că ”este un privilegiu uriaș pentru România să-l poată sărbători pe acest român unic”.

În același mesaj, jurnalistul Antena 3 face și o urare specială marelui profesor de istorie pentru anul viitor în contextul în care România va sărbători 100 de ani de la Marea Unire.  marea sărbătoare a României de anul viitor. 

”Academicianul si marele profesor de istorie Dinu C. Giurescu implineste azi 90 de ani.

E un privilegiu urias pentru Romania sa-l poata sarbatori pe acest roman unic. Prin competenta lui, prin dragostea lui de tara, ferma si decenta, fara stridente, cu mii de randuri scrise si vorbite pentru istoria ei curata.

Am avut privilegiul urias de a face peste 20 de emisiuni pline de substanta cu acad. Dinu C. Giurescu la Antena 3. Nu ezita nici acum sa spuna ca aceasta televiziune e ca a 2 a lui familie. Niciodata n-am fost abordat in toti acest ani de presa pentru vreun invitat asa cum s-a intamplat pentru Dinu C. Giurescu. Sute de oameni m-au intrebat ce face, cum se simte, cand va reveni in studioul emisiunii.

Citește și: Academicianul Dinu C. Giurescu împlinește 90 de ani

Ma apasa regretele domniei sale, revolta pe care i-o simt mereu in glas cand vorbim in legatura cu modul in care functioneaza tara asta si cum va arata in 2018, la 100 de ani de la Marea Unire.

In acelasi timp, simt ca nici la 90 de ani speranta nu l-a parasit, dorinta de a vedea o Romanie prospera condusa de politicieni decenti, nehrapareti, obsedati de realizarile pe care trebuie sa le lase in urma lor.

Dinu C. Giurescu, la 90 de ani, crede in Romania cum putini o fac. Entuziast, critic, patriot, exigent si plin de intelegere. Unic, intr-un cuvant.

Pe 1 decembrie 2018, imi doresc sa fiti emblema Romaniei decente si valoroase la tribuna oficiala, in timpul paradei de Ziua Nationala, la 100 de ani de la Marea Unire. Tara va datoreaza macar atat !

Felicitari pentru aceasta superba varsta !

Sanatate si Bunul Dumnezeu sa va ocroteasca !

Multi ani sanatosi, domnule profesor Dinu C. Giurescu !”, este mesajul postat de Radu Tudor pe blogul personal. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel