Radu Tudor: M-au frapat! Și aici vine un detaliu care e bulversant

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, la Antena 3, concluziile unui studiu publicat joi de Institutul Național de Statistică.

„Astăzi am văzut câteva cifre ale Institutului Național de Statistică. Vă spun sincer: m-au frapat. Nu am crezut că realitatea este atât de dramatică, deși știam în mare că există o pătură destul de largă în România care este săracă. Ce ne spune Institutul Național de Statistică: sărăcia în România este foarte profundă, arată una dintre concluziile unui studiu publicat de Institutul Național de Statistică, care a „numărat" în 2017 circa 4.6 milioane de români care pot fi considerați săraci. Datele Statisticii mai arată că rata sărăciei a coborât de la 25.3% în urmă cu doi ani la 23.5% anul trecut.

Și aici vine un detaliu care e bulversant: cea mai înaltă incidenţă a sărăciei s-a înregistrat în rândul copiilor şi a tinerilor în vârstă de până la 18 ani, circa o treime dintre aceştia s-au aflat sub pragul de sărăcie. Și dacă ne uităm la cifra menționată de INS, înseamnă că peste 1 milion de copii și tineri până în 18 ani sunt săraci. Și asta nu ne dă, din păcate, absolut nicio perspectivă", a spus Radu Tudor, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire".

„Știm cât de apăsătoare este sărăcia asupra copilăriei și asupra unui tânăr", a mai spus Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel