Radu Tudor și Mugur Ciuvică desființează comunicatul CSM

CSM transmite, printr-un comunicat de presă, că se simte hărțuit de discuțiile de miercuri din Senat, în contextul situației posturilor de televiziune din Intact Media Group. 

"Dezbaterea publică, precum şi mesajele publice ale reprezentanţilor puterii executive şi legislative, începând cu Preşedintele şi Prim-ministrul României, Preşedintele Senatului, parlamentari cu vocaţie de formatori de opinie şi importanţi reprezentanţi ai presei scrise şi audiovizuale conţin aprecieri de natură a pune sub semnul precarităţii o procedură judiciară ce se constituie, prin lege, ca parte a procesului penal - şi anume executarea hotărârii judecătoreşti", se arată în comunicatul CSM. Continuă: "Astfel de manifestări riscă să exceadă cadrului constituţional în materia înfăptuirii justiţiei în România, prezentând un potenţial de afectare a independenţei şi prestigiului acesteia prin deviere de la principiile statului de drept". 

"Mi se pare un editorial de arici-pogonici acest comunicat al CSM. Am crezut că dacă s-au schimbat figurile pe acolo vor deveni mai raționali și mai maturi. Mă bufnește râsul să văd acest comunicat. Nimeni n-a vorbit și nu vorbește despre justiției, toată lumea vorbește despre procedură administrativă, de ANAF. L-au luat și pe președinte că s-a prezentat pe o chestiune de justiție. Care justiție? Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre ANAF. Eu nu înțeleg la ce se uită oamenii ăștia. Sincer, nu-mi dau seama. Am impresia că ei sunt pe cafele, pe jocuri pe calculator și le toarnă cineva în ureche: bă, vedeți că au zis ăia ceva nasol, săriți. Și când te uiți pe comunicat te iei cu mâinile de păr, nicio legătură cu realitatea", a spus jurnalistul Radu Tudor, în emisiunea "La Ordinea Zilei", de la Antena 3. 

La rândul său, Mugur Civică, președintele Grupului de Investigații Politice (GIP), a calificat comunicatul CSM drept unul "penibil și ofensator la adresa unor drepturi cetățenești".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel