Radu Tudor, după conferința lui Traian Băsescu: Încearcă să distragă atenția

Jurnalistul Radu Tudor a motivat de ce președintele Traian Băsescu a susținut, miercuri seară, o declarație de presă în care a anunțat, între altele, că nu promulgă măsura reducerii CAS cu cinci puncte procentuale până la o discuție foarte serioasă cu Guvernul.

"Nu mă interesează nicio secundă ce spune Traian Băsescu. N-are nici legitimitate, nici credibilitate, nici autoritate morală să discute el despre problemele economice ale țării. Pentru asta avem prim-ministru, avem Parlament ales. N-are niciun strop de credibilitate, cât timp a fost prim-ministru - 2008-2012, pentru că Boc era scaunul pe care se așeza Traian Băsescu - economia României a mers catastrofal. Acum economia merge bine și o spun instituțiile europene, nu o spun eu, și vine Traian Băsescu să spună «vă dau eu soluții și idei cum să meargă economia bine». E o catastrofă de om politic și de manager.

Citește și Traian Băsescu, primele declarații după un pas simbolic în mandatul său

Încearcă să distragă atenția de la povestea extrem de gravă care îl privește pe el personal. Astăzi, un document al Justiției  spune că fratele său arestat promitea în numele președintelui României libertăți. Asta e o chestiune gravisimă. În nicio țară democratică din lume un individ ca acesta nu mai era astăzi in funcție. Dacă am fi avut o hotărâre judecătorească în Franța sau în Germanie sau în Marea Britanie care spunea ce s-a spus astăzi la București, acel demnitar demisiona în secunda doi. Evident, noi trăind aici în România asta de trib, conduși de Traian Băsescu, n-avem cum să ne-așteptăm la un gest de minimă decență și de minimă morală. Încercând să distragă atenția și să se bage el ilegitim peste treburile guvernului, pentru mine rămâne un individ care nu poate fi luat în calcul", a declarat Radu Tudor, în cadrul emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3, după ce președintele Traian Băsescu în declarația de presă susținută la Palatul Cotroceni, a anunțat că nu va promulga legea privind reducerea contribuțiilor de asigurări sociale la angajatori cu 5 puncte până când nu va avea o consultare cu guvernul, deoarece nu crede că această măsură este sustenabilă fără introducerea de noi taxe și poate genera un "risc major" de deteriorare a echilibrelor macroeconomice.

Miercuri, judecătorul care a dispus arestarea lui Mircea Băsescu, fratele președitnelui Traian Băsescu, motivează că măsura era necesară deoarece faptele au "rezonanţă în societate".

Citește și Motivare arestare Mircea Băsescu: Necesară, faptele au rezonanță în societate

"În cazul tuturor persoanelor implicate, existenţa unor mentalităţi greşite, a unei percepţii eronate şi periculoase asupra actului de justiţie şi organelor abilitate să îl aducă la îndeplinire, dar şi a altor instituţii de cel mai înalt nivel în statul de drept, care impun, raportat şi la impactul faptelor de acest gen asupra opiniei publice, la sentimentul de insecuritate creat în rândul destinatarilor raporturilor penale de conformare, o reacţie promptă şi eficientă din partea autorităţilor",  scrie judecătorul în motivare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel