Radu Tudor: Două probleme foarte grave lăsate de guvernul Cîțu pe umerii cabinetului Ciucă

Jurnalistul Radu Tudor susține că Guvernul Cîțu a lăsat două probleme foarte grave pe umerii cabinetului Ciucă.

Jurnalistul Radu Tudor spune că guvernul Cîțu a lăsat două probleme foarte grave pe umerii cabinetului Ciucă. Prima ar fi legată de ministere. Mai multe dintre acestea au rămas fără bani. Jurnalistul dă exemplul Ministerului Muncii și al Ministerului Sănătății, care nu au bani în cont pentru plata pensiilor și salariilor pe luna decembrie. A doua problemă este deficitul de gaze pe stoc, susține Radu Tudor.

"Două probleme foarte grave lăsate de Guvernul Cîțu nerezolvate apasă pe umerii Cabinetului Ciucă. Și necesită soluții urgente.

Prima: multe ministere, printre care cel al Muncii și cel al Sănătății, nu au bani în cont pentru plata pensiilor și salariilor pe luna decembrie. O rectificare urgentă trebuie făcută într-o ședință de Guvern, chiar vineri dimineață, altfel pot există întârzieri majore la plata acestor drepturi la începutul lunii decembrie. 

A două: România are un uriaș deficit de gaze pe stoc, față de anul trecut. În depozitele țării sunt cu aproape 500 de milioane de metri cubi de gaz natural mai puțini decât în noiembrie 2020. Situația este raportată zilnic ministrului Energiei, care spune inconștient că nu vor fi probleme la iarnă. Consumul zilnic estimat în această perioadă este de 42-43 milioane de metri cubi. Dacă în această iarnă apare din nou o criză europeană a gazelor prin șantajul Rusiei (Gazprom), România este complet descoperită și nu are suficiente rezerve pentru a preveni o avarie națională majoră.

Radu Tudor: Cea mai mare datorie guvernamentală din istorie

Acestea sunt doar două din problemele grave ale României lăsate nerezolvate până în pragul lunii decembrie de guvernul condus de Florin Cîțu. La acestea se adaugă și cea mai mare datorie guvernamentală din istorie – peste 110 miliarde de euro. Peste 8 miliarde de euro au fost împrumutate doar în primele 10 luni ale acestui an.

După 2 ani de guvernare Orban & Cîțu, avem zero șantiere de autostradă finalizate, zero spitale noi începute sau construite cu fonduri naționale sau europene, zero căi ferate modernizate, TAROM în stare de faliment nedeclarat și multe companii de stat pe pierdere, unde reprezentanții AGA și CA încasează sume uriașe.", a scris jurnalistul Radu Tudor pe site-ul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel