Radu Tudor, despre înfrângerea ISIS și recucerirea Mosulului

Radu Tudor
Radu Tudor

În această dimineață, prim-ministrul irakian Haider Al-Abadi a anunțat începerea unei ample operațiuni de cucerire a orașului Mosul, ultima mare fortăreață a Statului Islamic în Irak. 

Orașul Mosul, al doilea ca importanță din Irak după Bagdad, a fost cucerit de ISIS în urmă cu doi ani și reprezintă totodată și capitala de facto a grupării teroriste. Datorită importanței strategice foarte mare pe care orașul o are, recucerirea lui ar putea însemna și începutul înfrângerii Daesh (nr. echivalentul arab al acronimului în limba engleză ISIS). 

Jurnalistul Radu Tudor a declarat, în direct la Antena 3, că ”este posibil să asistăm la un rezultat spectaculos, dar lucrurile nu se vor liniști până când nu va fi capturat Abu Bakr al-Baghdadi care este liderul ISIS și care este considerat plănuitorul celor mai mari crime în domeniul terorismului din ultimii zece ani.”

Abu Bakr al-Baghdadi, liderul Statului Islamic, a fost ținta mai multor raiduri aeriene de-a lungul timpului, iar în luna iunie s-a zvonit că acesta ar fi fost ucis în urma unui raid, informație care nu a fost oficializată de nicio sursă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel