Radu Tudor, despre "culisele conflictului Ponta-Antonescu"

Radu Tudor 2
Radu Tudor 2

Jurnalistul Radu Tudor a scris, miercuri, pe blogul personal, care sunt cauzele care au creat neînțelegerile din USL și au dus la întâlnirea de urgență dintre liderii Uniunii Victor Ponta și Crin Antonescu

Radu Tudor atrage atenția că "decizia unilaterală pe care premierul Victor Ponta a luat-o privind înființarea comisiei de anchetă pentru achiziționarea terenului familiei Băsescu, (...) luată fără consultarea președintelui PNL Crin Antonescu a dus la o reactie extremă din partea liderului liberal, care a fost foarte deranjat de faptul că președintele PSD a discutat cu lideri din eșalonul doi al PNL, chiar miniștri fiind".

Jurnalistul precizează că "singurele tensiuni existente până în prezent între Victor Ponta și Crin Antonescu au fost tot din cauza unor hotărâri ale președintelui PSD, fără consultarea președintelui PNL".

El amintește și celelalte momente care au dus la tensiuni la vârful Uniunii:

- "Primă criza a fost la momentul semnării pactului de coabitare la Cotroceni, Antonescu fiind pus în fata faptului împlinit de Ponta, fără să fie avertizat în prealabil în legătură cu documentul";

- "A doua criză a fost cea privind nominalizarea procurorilor șefi, anunțul în legăturp cu Laura Codruța Kovesi la DNA fiind făcut fără consultarea dintre Ponta și Antonescu";

- "A treia criză a fost în 27 august 2013, când premierul Ponta a decis aprobarea în sedința de guvern a proiectului privind exploatarea de la Roșia Montană. Acest lucru s-a petrecut fără o discuție informală între co-președintii USL. Antonescu a cerut atunci amânarea cu o saptămână a proiectului, până se întoarce în țară. A fost refuzat de către primul ministru".

Reacția PNL-ului creează o percepție greșită

Radu Tudor este de părere că anunțul de formare a unei comisii de anchetă în cazul pământului Ioanei Băsescu a pus capac. El subliniază că "Din păcate, percepția multora care privesc foarte atent la USL e aceea că PNL vrea să-l protejeze pe Băsescu prin dezacordul pe înfiintarea comisiei de anchetă. Nu cred nici o secundă în povestea cu Antonescu devenit peste noapte, direct sau prin tot felul de emisări, prieten de conjunctura cu Traian Băsescu". Această impresie a fost lăsată și senatorului PSD Ilie Sârbu, care a precizat: "Pentru mine e surprinzător un fapt: de ce tocmai în cazul domnului Băsescu avem această reținere? Ni se reproșa nouă că avem o înțelegere cu Băsescu și acum, deodată, se schimbă cu 180 de grade situația".

Ce spune premierul

“În toate cele trei cazuri mentionate – pact coabitare, numire procurori, Legea Roșia Montană – subliniez, ÎN TOATE TREI, Crin Antonescu a fost informat și consultat în PREALABIL de către mine, în prezenta și a altor colegi (Liviu Dragnea, Edi Helvig, Daniel Chitoiu si altii). Acesta este adevărul!”, a precizat premierul pentru Radu Tudor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel