Radu Tudor: De ce nu a revocat-o Iohannis pe Kovesi timp de 32 de zile

Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES
Laura Codruța Kovesi FOTO AGERPRES

Radu Tudor lansează un scenariu cu privire la amânarea președintelui Klaus Iohannis în ceea ce privește semnarea decretului de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. 

Deși CCR a decis că președintele Klaus Iohannis trebuie să semneze decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, președintele Klaus Iohannis ne-a anunțat, săptămânal, că încă mai citește. 

A citit vreme de 31 de zile. În a 32-a a semnat. 

Astăzi, Comisia de la Veneția a publicat o părere preliminară cu privire la modificarea Legilor Justiției, opinie consultativă cu privire la care președintele Klaus Iohannis a făcut apel să fie așteptată.

În doar două ore, președintele a citit documentul de 29 de pagini și l-a înțeles, dând un comunicat de presă  cu o poziție vehementă.

Scenariu după reacția imediată

Radu Tudor a lansat un scenariu după reacția imediată a președintelui și anume consideră că președintele Klaus Iohannis a așteptat ca Laura Codruța Kovesi să demisioneze de la conducerea DNA. Cum Laura Codruța Kovesi a transmis clar că nu demisionează, președintele a semnat decretul. 

Așteptarea de 32 de zile a lăsat această umbră a neconstituționalității să cadă asupra președintelui României. Acolo nu te interesa decât decizia, nu motivarea, aici avem un document elaborat, ne-a luat nouă vreo 45 de minute să-l traducem. Deci ai o oră să-l traduci, o oră să-l înțelegi.” a spus Radu Tudor, la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel