Radu Tudor, către Guvern: Nu mai promiteți! Vă faceți de râs!

Bogdan Cotigă / 12 sep 2018 / 10:27 Salveaza PDF Comentarii
Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor face o analiză la sânge a proiectelor nerealizate ale guvernului Dăncilă și semnalează faptul că nu ar fi trebuit să anunțe investiții noi fără ca cele începute sau anunțate de mulți ani să fie finalizate.

Radu Tudor scrie pe site-ul său radu-tudor.ro că guvernul PSD-ALDE este corigent la capitolul investiții, mai ales in zona de infrastructură și că încearca să recupereze acest handicap grav în ochii opiniei publice. "Recent au fost anunțate proiectele de PPP (parteneriat public privat). Adică mari investiții făcute de firme private, care mai apoi din taxe își recuperează investiția. Totul bun și frumos, pe model occidental. Problema este că multe dintre proiectele anunțate sunt de ani de zile menționate, promise, nerealizate. Deși avem absolut tot ce ne trebuie că țara să le realizăm. Mai puțin oameni competenți", a scris jurnalistul. 

"E de plâns"

Radu Tudor face apoi o trecere în revistă a noilor proiecte propuse de guvern și le evaluează ca fiind deșarte: "Ar fi de râs, dar în realitate e de plâns. Atâtea promisiuni extrem de îndepărtate în doar câteva rânduri. Dacă citești de la stânga la dreapta, vezi deja aeroportul nou din sud, autostradă care trece pe acolo, magistrală de metrou…. ce să mai, un vis ! Aceste promisiuni deșarte sunt însă praf în ochii oamenilor. De ani buni, Guvernul este incapabil să realizeze proiecte mult mai mici și mai fezabile."

Lista proiectelor tărăgănate cu anii

Jurnalistul dă apoi o serie de exemple de proiecte nefinalizate: Linie ferată Gară de Nord – Aeroportul Henri Coandă, Metroul spre Drumul Taberei, Modernizarea Aeroportului Henri Coandă (extindere, piste noi, platfome aeroportuare, hangare), Centura București, Autostradă Sibiu-Lugoj, începută acum 10 ani, Autostrada Pitești-Sibiu, neîncepută după 10 ani de promisiuni, Autostrada Comarnic-Brașov, neîncepută după 20 de ani de promisiuni, Spitalele regionale pe bani europeni, promise acum 6 ani de guvernul condus de președintele PSD.

"Ne umpleți de frustrare"

Jurnalistul se întreabă de ce guvernul propune construcția unui aeroport nou în București când nu resușește să pună niște automate moderne în cel existent. "Deci tu nu poți, guvern acționar 100% să pui niște automate noi și moderne de câteva mii de euro și promiți că faci un aeroport nou de 1 miliard de euro în sud? Mi-aș dori să pot crede ceva din aceste promisiuni. Dar ele se dovedesc la fel de înșelătoare precum competență celor care conduc sectorul Transporturi de atâția ani. Să revenim cu picioarele pe pământ și să facem măcar ce s-a promis acum 10-15 ani. Nu mai promiteți lucruri noi până când nu le terminați pe cele vechi. Altfel, va faceți de râs și ne umpleți pe noi de frustrare", a mai scris Radu Tudor.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27