Radu Tudor, ipoteză: Augustin Zegrean, promovat la CJUE de Guvernul Ponta

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor avansează, într-o postare pe blogul personal, ipoteza potrivit căreia președintele Curții Constituționale Augustin Zegrean ar fi promovat chiar de către Guvernul Ponta pentru funcția de judecător al Curţii de Justiție a Uniunii Europene.

"Ne scapa Guvernul de figura sinistra Augustin Zegrean?

Una din cele mai sinistre figuri ale regimului Basescu, presedintele Curtii Constitutionale Augustin Zegrean ar putea fi promovat de Guvernul Romaniei in calitate de judecator la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Zegrean, fost jurist la o autobaza din Bistrita si deputat PD, este cel care a patronat o actiune murdara si suspecta prin care Traian Basescu a fost salvat de la demitere, in vara lui 2012. Referendumul de atunci, cu 87% pentru demiterea lui Basescu, a fost invalidat prin manevre de culise si modificari facute la 5 dimineata in deciziile CCR.

ESTE FOARTE POSIBIL CA GUVERNUL PONTA SA DOREASCA PROMOVAREA LUI ZEGREAN LA CJUE, PENTRU A SCAPA DE EL DE LA CURTEA CONSTITUTIONALA IN VEDEREA ELIBERARII ACESTEIA DE TALIBANII BASISTI.

Augustin Zegrean vrea să plece de la CCR: Candidează pentru Curtea de Justiție a UE

Preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a fost declarat admis pentru a participa la interviul de selecţie pentru a ocupa funcţia de judecător al Curţii de Justitie a Uniunii Europene, interviul urmând să aibă loc marţi.

Judecătorul Augustin Zegrean a fost numit judecător la Curtea Constituţională în iulie 2007, pe o perioadă de nouă ani, de către preşedintele de atunci Traian Băsescu. Zegrean ocupă, din iunie 2010, funcţia de preşedinte al Curţii Constituţionale.

Preşedintele Curţii Constituţionale face parte cei 11 candidaţi declaraţi admişi, în urma unei analize a dosarelor depuse până în 23 februarie, pentru a participa la interviul de selecţie pentru a ocupa funcţia de judecător al Curţii de Justitie a Uniunii Europene. Alături de judecătorul Augustin Zegrean, pentru aceeaşi funcţie candidează Gheorghe Buta, Valeriu Ciucă, Ruxandra Costache, Ana-Claudia Costea (Moarcăş), Mircea Criste, Constantin-Virgil Ivan-Cucu, Laura Mihaela Ivanovici, Octavia Spineanu-Matei, Camelia Toader şi Dragoş Constantin Târsia", a scris, luni, pe blogul personal, Radu Tudor, jurnalist Antena 3.

Reacția lui Radu Tudor survine după ce actualul președinte al CCR și-a depus candidatura pentru postul de reprezentant al României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, potrivit anunțului Ministerului Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel