Radu Tudor, despre colaborarea dintre Servicii şi Guvern: Le transmit asta politicienilor. Nu e în regulă pentru democraţie

Radu Tudor
Radu Tudor

Jurnalistul Radu Tudor a tras un semnal de alarmă în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire" cu privire la colaborarea dintre Guvern şi serviciile secrete, şi a menţionat că aceste două entităţi ar trebui să descopere de unele singure care sunt problemele societăţii, nu să aştepte ca jurnaliştii să le facă treaba. 

"Respectul pentru instituţii este dat şi de performanţa ei, şi de performanţa conducătorului ei. Ceea ce vreau să transmit este că politicienii care au o retorică publică au la dispoziţie cel mai important argument pe care îl folosesc foarte puţin. El se numeşte controlul parlamentar al serviciilor de informaţii. Acest control parlamentar, în ultimii 15 ani, de când au existat acuzaţii la adresa implicării serviciilor, stat paralel, filierele acelea absolut mizerabile, culoarele acelea către justiţie folosite în mod nedemocratic, neeuropean, ele nu au fost descoperite aşa cum era firesc, de comisiile parlamentare de control ale serviciilor de informaţii", a declarat Radu Tudor. 

Jurnaliştii pot doar semnala 

"Noi suntem nişte avertizori publici. Spunem ce am descoperit în urma investigaţiilor jurnalistice. Mai departe, un stat responsabil trebuie să preia aceste probleme, să caute, să învestigheze, pentru că au dreptul, au acces liber la informaţii, nu ca noi, au dreptul şi obligaţia să îi întrebe pe cei din parchete şi servicii ce au făcut acolo, în baza căror documente. Târziu, foarte târziu au venit nişte comisii speciale, deoarece comisiile normale nu au făcut nimic. Faptul că se încearcă o normalizare a relaţiilor dintre Guvern, Parlament şi servicii este un lucru bun. Dar le transmit politicienilor că dacă se vor baza ca şi până acum doar pe faptul că noi ziariştii vom descoperi ce e în neregulă şi îi vom trage de mânecă, nu e în regulă în democraţie. Ce am descoperit noi anul acesta a fost preluat în discursul politicienilor fără a avea urmări instituţionale", a completat jurnalistul Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel