Radu Tudor: Alții ar fi dat sume importante să fie numiți "Tigru"

Jurnalistul Radu Tudor susține că atunci când China anunţă investiţii de miliarde într-o ţară, cota acelui stat creşte considerabil. El este de părere că alte țări ar fi dat sume importante de bani sau ar fi făcut concesii uriaşe pentru a fi numite "Tigru" de către premierul chinez.

"Chinezii sunt, probabil, naţia cea mai curtată în momentul de faţă de toate marile democraţii ale lumii. China este printre cele mai bogate ţări ale lumii, dacă nu chiar cea mai bogată, şi cu cea mai mare disponibilitate de investiţii în plină criză", a spus Radu Tudor, în ediția de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

Importanța "Tigrului" "Eu n-aş minimiza nici expresia asta cu tigrul, pentru că este o expresie folosită de 20 de ani de economiştii occidentali pentru economiile care au explodat în sud-estul Asiei şi care au repus pe orbită un întreg continent. Alţii ar fi dat, probabil, sume importante de bani sau ar fi făcut concesii uriaşe să se spună despre ei acelaşi lucru", a adăugat acesta. "În momentul în care un prim-ministru atât de important, al unei ţări atât de bogate, vine şi laudă ţara ta şi spune că va face investiţii, trebuie să marcăm acest moment ca fiind unul foarte fast pentru România. În momentul în care China anunţă investiţii de câteva miliarde de euro în ţara ta, acelei ţări îi creşte cota şi interesul pentru alte companii, de altă natură, va fi la fel de mare", a mai spus jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel