Radu Tudor, adevăruri grave din TVR. "Pe mine m-a șocat"

Radu Tudor
Radu Tudor

Oana Stănciulescu, membru al CA al TVR, a dezvăluit pe ce se cheltuie banii televiziunii. Lista cheltuielilor Televiziunii Române este șocantă: de la cremă pentru volum bust și fermitate la produse de protecție urinară sau spumă de baie și loțiune de plajă. 

VEZI AICI CHELTUIELILE COMPLETE: EXCLUSIV TVR, stână fără câini. Un membru al CA descrie jaful din postul public de televiziune

Jurnalistul Radu Tudor a comentat, la Antena 3, în emisiunea "Sinteza Zilei": "Mă doare foarte tare povestea asta. Eu, înainte să vin la trustul Antena, 2004, am fost colaborator la TVR și am realizat doi ani și jumătate, cu o echipă foarte bună, multe ediții speciale, cele mai multe pe politică externă și de securitate și ajunsesem la un moment dat consilier al președintelui director general- Dumnezeu să-l odihnească!- Valentin Nicolau. Și țin minte că a existat o perioadă a Televiziunii Române, exact cu același buget ca acum, în care Televiziunea Română avea profit la sfârșit de an, avea salariile mărite pentru toți angajații, avea flota de mașini înnoită pentru toată Televiziunea Română și echipamente noi cumpărate și se bătea, de la egal la egal, cu televiziunile comerciale la capitolul audiență. Nu-mi dau seama ce năpastă, ce nenorocire, ce uragan a putut să vină peste această instituție absolut respectavilă, Televiziunea Națională, astfel încât astăzi să aibă o datorie de 180 de milioane de euro. Valentin Nicolau în 2005 lăsase în cont o sumă imensă- 12 milioane de euro- și, din punct de vedere tehnic financiar totul era în regulă. Ce s-o fi întâmplat, câte hoții, câte contracte, câte creme de sâni s-or fi cumpărat și mai știu eu ce alte nenorociri în așa fel încât TVR să se zbată pur și simplu la limita falimentului". 

Radu Tudor a mai spus că are informația de la un parlamentar din Comisia de Cultură din Camera Deputaților că "70% din bugetul TVR se duce pe colaborări externe" și numai 30% pentru salariați și utilități. "E o  chestiune care pe mine m-a șocat. (...) Sunt câteva adevăruri grave care nu se spun în privința TVR", a mai spus jurnalistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel