Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, audiat la DNA

Radu Pricop a venit, vineri, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul fostului președinte al Moldovei,  este acuzat că a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro ca să îşi retragă o plângere de la DIICOT.

Avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu,  a fost şi marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie, însă atunci doar i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, el spunându-le anchetatorilor că va reveni în zilele următoare pentru a da declaraţii.

Radu Pricop este acuzat în dosarul în care Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, este urmărit penal pentru şantaj şi trafic de influenţă. În acelaşi dosar, Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, este acuzat de luare de mită, iar procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, de complicitate la şantaj.

Citeș1te și: DNA, acuzații oficiale pentru Radu Pricop și procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj

Instanţa supremă a decis, miercuri, cercetarea sub control judiciar a lui Sergiu Lucinschi şi arestarea preventivă a lui Constantin Comăneanu, după, ce în noaptea de luni spre marţi, ambii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, l-a constrâns pe omul de afaceri Alexandru Horpoş să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel