Radu Mazăre spune că a fost „prezentat ca un trofeu”, chiar înainte de alegeri

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Fostul primar din Mamaia, Radu Mazăre, a vorbit în apărarea sa la ÎCCJ.

Radu Mazăre a spus, la Înalta Curte de Casație și Justiție, în cadrul procesului în care încearcă să scape de pedeapsa de nouă ani, că extrădarea sa din Madagascar a fost motivată politic, fiind făcută înainte de alegeri, conform Mediafax. Fostul primar din Mamaia a fost „prezentat ca un trofeu", în opinia sa.

În fața judecătorilor de la instanța supremă, Mazăre a subliniat că predarea sa către autoritățile din România s-a făcut în mod fraudulos.

Numele lui Mazăre, folosit politic

„Sigur că numele meu e și notoriu și controversat. De-a lungul carierei m-am și fălit, dar m-am străduit să fac lucruri bune și să îi ajut pe cei mai mulți. Aducerea mea s-a făcut datorită numelui meu. Am fost adus înainte de alegeri pentru a fi prezentat ca un trofeu. Acolo fiind s-au făcut presiuni în fiecare zi asupra mea pentru a semna că sunt de acord să renunț la legea din Madagascar", a explicat sursa menționată în fața instanței.

În cadrul ședinței de judecată, avocatul lui Mazăre, Mihai Drăgan, a spus că fostul primar al Constanței „a avut un comportament care a generat telejustiție" și a cerut ca ședința să fie nepublică, însă judecătorul a respins această solicitare.

Apărătorul a subliniat că autoritățile din Republica Madagascar consideră că extrădarea lui Mazăre a fost nelegală și că solicită ca procedura să fie reluată, prin repatrierea lui Radu Mazăre.

Procurorul de caz a spus, pe de altă parte, că o asemenea cerere nu are legătură cu contestația în anulare depusă de Mazăre.

Cererea, respinsă de judecător

„Este o mutare care nu poate fi circumscrisă actualei cauze", a subliniat reprezentantul Ministerului Public.

Judecătorul de la ICCJ a decis respingerea cererii avocatului lui Radu Mazăre, ce vizează extrădarea lui Mazăre în Madagascar.

În schimb, magistratul va decide dacă va admite sau nu contestația în anulare depusă de Radu Mazăre.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel