Radu Mazăre și Cristi Borcea, condamnări cu executare

Nicolae Ionescu / 08 feb 2019 / 00:04 Salveaza PDF Comentarii

Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Cristi Borcea au primit condamări definitive, susțin surse pentru România tv.

Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Cristi Borcea au fost condamnați în dosarul retrocedărilor ilegale, susțin surse pentru România tv.

Nicușor Constantinescu și Cristi Borcea au primit cinci ani de închisoare cu executare, iar Radu Mazăre a primit nouă ani cu executare.

Cristi Borcea ar putea fi încarcerat în curând. În cazul lui Radu Mazăre, lucrurile par a fi mai complicate pentru că se află în Madagascar și nu există tratat de extrădare.

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul.

"Astfel, patrimoniul public a fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan, în valoare de 114 milioane euro. (...) În mod legal, a fost revendicată suprafaţa de 309.549 mp, cei îndreptăţiţi beneficiind de restituiri şi atribuiri în suprafaţă cu puţin mai mare decât jumătate din cea revendicată, în vreme ce restituirile şi atribuirile ilegale au afectat terenuri cu o întindere de trei ori mai mare decât cea revendicată - aproape un milion de metri pătraţi", susţin anchetatorii.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27