Radu Mazăre poate părăsi România

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, trimis în judecată pentru mai multe fapte de corupţie, va putea părăsi ţara fără încuviinţarea prealabilă a instanţei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, miercuri, contestaţia formulată de acesta împotriva unei decizii date în dosarul în care a fost trimis în judecată în decembrie 2015, prin care i-a fost respinsă cererea de modificare a controlului judiciar.

Potrivit deciziei instanţei supreme, magistraţii au admis contestaţia formulată de Mazăre şi au dispus înlăturarea obligaţiei de a nu depăşi limita teritorială a României. Decizia este definitivă.

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (3 infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale).

[citeste si]

În acelaşi dosar, au fost trimişi în judecată deputatul Eduard Martin, acţionar la compania Polaris M Holding SRL, acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu, precum şi omul de afaceri Gabriel Strutinsky, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Gabriel Marius Stan (viceprimar al Constanţei) şi mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa - Tudoriţa Tolea, Doru Aurelian Harpalete, Alina Pavel, Ghiulnihal Mutalâp şi Sorina Laura Oprea, acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În plus, compania Polaris M Holding SRL este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel