Radu Mazăre, în fața instanței. "Nu se prescrie, ne judecăm!"

330035-radu-mazare
330035-radu-mazare

Radu Mazăre ajunge, marți, în fața Curții de Apel București. Primarul Constanței este acuzat într-un dosar cu privire la restituirea unor terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, alături de alte 36 de persoane. 

"Staţi liniştiţi, nu se prescrie, ne judecăm", a spus Radu Mazăre, luni. El a adăugat: "Nu am vorbit cu avocaţii, dar eu fiind în primă instanţă, la Curtea de Apel, sunt convins că noul Cod Penal mă lasă să am un apel la instanţa superioară. Probabil că dacă eram la Tribunal aş mai fi putut apela numai la Curtea de Apel. Nu poate să judece o singură instanţă fără să existe un supervizaj al instanţei celei de a doua. S-ar putea să am complet mai mare sau instanţă supremă ş.a.m.d. (...) Nu bagă nimeni în puşcărie fără să fie un apel. E principiu de drept", potrivit Agerpres.

Mazăre a spus că trebuie făcute expertize la terenurile retrocedate care fac obiectul dosarului penal. El a făcut expertiza la primărie, dar a fost contestată de procurorii DNA, iar "judecătorul are nevoie de un expert neutru care să spună cine are dreptate, evaluatorul primăriei sau angajatul DNA".

"Nu-i normal să facă aceste expertize? Poţi să bagi un om în puşcărie, când tu faci expertiză şi într-un divorţ? Cum să mă acuzi pe mine şi să mă bagi în puşcărie fără expertiză?", a afirmat primarul Constanţei.

Prejudiciul ar fi de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel