Radu Mazăre, extrădare. Birchall: Nu a venit nicio solicitare oficială

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că, luni, nu fusese primită la Ministerul Justiției nicio adresă oficială de la Înalta Curte privind lămuriri referitoare la documentația extrădării lui Radu Mazăre, precizând însă că astfel de cereri vor fi soluționate.

"Până în acest moment, la Ministerul Justiției nu a venit nicio solicitare oficială, în momentul în care o să avem o solicitare oficială din partea Înaltei Curși sau altor instanțe de judecată, o să dăm curs acestor solicitări, conform competențelor Ministerului Justiției", a declarat Ana Birchall, la sediul PSD.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis, luni, o cerere a avocaților lui Radu Mazăre, care spun că acesta nu ar mai putea fi judecat sau cercetat şi în alte cauze decât cea pentru care a fost extrădat, şi au transmis o adresă la Ministerul Justiţiei în care solicită lămuriri. La termenul de luni al procesului, avocatul lui Radu Mazăre a făcut o cerere prealabilă prin care arătat că în legea extrădării se prevede că persoanele nu ar putea fi cercetate sau judecate în alte cauze decât cea pentru care au fost extrădate. Potrivit legii, "persoana predată nu va fi nici urmărită, nici judecată pentru orice alte fapte anterioare predării", a explicat avocatul fostului primar al Constanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel