RADU MAZĂRE - DNA: DENUNȚ PENAL al DNA împotriva lui RADU MAZĂRE. PRIMARUL CONSTANȚEI, acuzat că a făcut PRESIUNI ASUPRA JUSTIȚIEI

DNA a formulat un denunț împotriva primarului Constanței, Radu Mazăre, pe care îl acuză de săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției.

"Ca urmare a unor declarații publice făcute, la data de 12 septembrie, de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, persoană având calitatea procesuală de inculpat în dosarul nr. 2/ P/ 2014 aflat în faza de urmărire penală, Direcția Națională Anticorupție a formulat față de acesta un denunț pentru săvârșirea infracțiunii de presiuni asupra justiției, prevăzută și pedepsită de art. 276 Cod Penal. Denunțul a fost formulat în temeiul dispozițiilor art. 290 combinat cu dispozițiile art. 289 C.pr. pen. și a fost înaintat, la data de 15 septembrie 2014, către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, spre competentă soluționare", se arată într-un comunicat al DNA.

Sursa citată precizează că, potrivit relatărilor apărute în mass-media, la o reuniune publică a organizației de partid din care face parte, Radu Mazăre a făcut următoarele afirmații: "Poate să te ia cu mascații de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgență și timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. Păi (limbaj trivial la adresa procurorului de caz n.n.), când m-ai luat cu mascați și ai zis că e urgență, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgență, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie!? De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca noi care mai stăm pe aici liberi, neliberi, să trăim într-o țară normal".

Citește și: Radu Mazăre înjură procurorii: Mă f…..n c.r pe măta- VIDEO

Potrivit dispozițiilor art. 276 C.pen., este incriminată fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declarații publice nereale referitoare la săvârșirea de către organul de urmărire penală a unei abateri disciplinare grave legate de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a-l influența sau intimida, transmite DNA.

"Caracterul nereal al acestor afirmații rezultă din analiza activităților de urmărire penală efectuate în dosarul nr. 2/ P/ 2014, despre care inculpatul avea cunoștință în urma exercitării drepturilor procesuale referitoare la accesul la dosar. Totodată, împrejurarea în care Radu Mazăre a făcut aceste afirmații, caracterul lor public și limbajul folosit denotă scopul urmărit de făptuitor, respectiv influențarea și intimidarea procurorului care efectuează urmărirea penală în cauză", mai subliniază DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel