Radu Mazăre, decizie ÎCCJ

UPDATE: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

ÎCCJ urmează să ia o decizie crucială pentru Radu Mazăre. 

ÎCCJ va decide astăzi dacă judecă mai repede cererea de arestare în lipsă a lui Radu Mazăre, fost primar al Constanței, plecat în Madagascar, în timpul controlului judiciar. 

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Radu Mazăre.  În dosarul în care Radu Mazăre este sub control judiciar, el este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Termenul în acest proces era stabilit pentru 23 ianuarie, însă instanţa ar putea decide miercuri dacă judecă mai repede cererea procurorilor.

[citeste si]

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

"Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Menţionăm că măsura privind controlul judiciar nu prevedea interdicţia de a părăsi ţara. Pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, poliţiştii nu au constatat încălcări ale obligaţiilor impuse", preciza IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel