Radu Mazăre, decizia Curții de Apel București în dosarul "Retrocedărilor"

Radu Mazăre rămâne în România pentru executarea pedepsei
Radu Mazăre rămâne în România pentru executarea pedepsei

Radu Mazăre va rămâne în România pentru executarea sentinței, magistrații Curții de Apel București respingând cererea fostului primar al Constanței de a fi retrimis în Madagascar.

În cei doi ani de la condamnare, Radu Mazăre nu a încetat să formuleze acțiuni în instanță, solicitând anularea executării pedepsei. Cea mai nouă cerere a fost formulată pe data de 29 aprilie a.c., la Curtea de Apel București. În urma deliberării, instanța i-a respins cererea ca neîntemeiată. Pronunțarea a fost dată vineri, 25 iunie:

 ”Respinge ca neîntemeiată contestația la executare formulată de contestatorul condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN împotriva sentinței penale nr.148/F/10.07.2017 a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, definitivă prin decizia penală nr.32/ A/ 07.02.2019 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală, În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă contestatorul la plata sumei de 500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Cu contestație în termen de 3 zile de la comunicare Pronunțată în ședință publică, azi 25.06.2021”, se arată în încheierea de ședință.

Așa cum se poate observa, decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

Fostul primar al Constanței a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro. El a solicitat judecătorilor anularea mandatului de executare a pedepsei închisorii emis de Curtea de Apel București – Secția a II-a Penală, cu consecința eliberării sale din detenția nelegală în sensul art.5 par.4 din Convenția europeană a drepturilor omului și cu consecința exercitării de către condamnat a dreptului de a părăsi România în 45 de zile de la data punerii în libertate. În plus, Radu Mazăre a cerut repunerea sa în situația anterioară, respectiv transferul pe teritoriul Republicii Madagascar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel