Radu Mazăre află dacă iese din arest

Radu Mazare, arest
Radu Mazare, arest

Zi importantă pentru primarul suspendat Constanței, Radu Mazăre. După ce colegul său de celulă, Marian Vanghelie, a primit, miercuri, vestea proastă că mandatul de arest preventiv îi va fi prelungit cu 30 de zile, Radu Mazăre așteaptă decizia în cazul său. 

Săptămâna trecută, judecătoarea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României Ioana Bogdan a admis solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Radu Mazăre. Primarul suspendat al Constanței va încerca, joi, să anuleze decizia. El este în arest preventiv din 2 aprilie. 

Radu Mazăre este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni). Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit aproximativ 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

Decizia de suspendare a lui Radu Mazăre din funcţia de primar al municipiului Constanţa expiră odată cu încetarea măsurii arestării preventive. Dacă va fi eliberat, Radu Mazăre se va întoarce la Primăria Constanța. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel