Radu Herjeu, direct din ședința CNA: De ce dispar radiourile

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu, membru CNA, a comentat, în direct, din ședința CNA, situația posturilor mici de radio care fac artificii din cauza taxelor uriașe percepute de organismele de colectare a drepturilor de autor.  

"CNA live: Pentru că la organismele de colectare a drepturilor de autor sunt niște oameni foarte inteligenți, care au stors de ultimul ban posturile de radio, am ajuns în situația în care mai multe radiouri locale dispar, comasându-se în rețele regionale. Astfel, vor plăți o singură dată, deci organismele încasează mult mai puțini bani decât dacă înțelegeau să fie moderați din start", a scris Herjeu pe Facebook. 

15 organisme de colectare

În România funcționează 15 organisme de gestiune colectivă a drepturilor de autor. UCMR-ADA și APM care gestionează drepturile autorilor de opere muzicale; ARDAA – gestionează drepturile patrimoniale de autor de opere audiovizuale si videograme; COPYRO și OPERA SCRISĂ.RO care gestionează drepturile autorilor de opere scrise; DACIN-SARA – gestionează drepturile autorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; PERGAM – gestionează drepturile autorilor de opere ştiinţifice; VISARTA – gestionează drepturile autorilor din domeniul artelor vizuale. În domeniul drepturilor conexe funcționează: ADPFR și UPFR care gestionează drepturile producătorilor de fonograme; CREDIDAM, UNART și ARAIEX care gestionează drepturile artiștilor interpreți sau executanți; UPFAR-ARGOA gestionează drepturile producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; UPVR gestionează drepturile patrimoniale conexe aparţinând producătorilor de videograme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel