Radu Herjeu, direct din ședința CNA: De ce dispar radiourile

Bogdan Cotigă / 23 oct 2018 / 13:03 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Radu Herjeu, membru CNA, a comentat, în direct, din ședința CNA, situația posturilor mici de radio care fac artificii din cauza taxelor uriașe percepute de organismele de colectare a drepturilor de autor.  

"CNA live: Pentru că la organismele de colectare a drepturilor de autor sunt niște oameni foarte inteligenți, care au stors de ultimul ban posturile de radio, am ajuns în situația în care mai multe radiouri locale dispar, comasându-se în rețele regionale. Astfel, vor plăți o singură dată, deci organismele încasează mult mai puțini bani decât dacă înțelegeau să fie moderați din start", a scris Herjeu pe Facebook. 

15 organisme de colectare

În România funcționează 15 organisme de gestiune colectivă a drepturilor de autor. UCMR-ADA și APM care gestionează drepturile autorilor de opere muzicale; ARDAA – gestionează drepturile patrimoniale de autor de opere audiovizuale si videograme; COPYRO și OPERA SCRISĂ.RO care gestionează drepturile autorilor de opere scrise; DACIN-SARA – gestionează drepturile autorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; PERGAM – gestionează drepturile autorilor de opere ştiinţifice; VISARTA – gestionează drepturile autorilor din domeniul artelor vizuale. În domeniul drepturilor conexe funcționează: ADPFR și UPFR care gestionează drepturile producătorilor de fonograme; CREDIDAM, UNART și ARAIEX care gestionează drepturile artiștilor interpreți sau executanți; UPFAR-ARGOA gestionează drepturile producătorilor de opere cinematografice şi alte opere audiovizuale; UPVR gestionează drepturile patrimoniale conexe aparţinând producătorilor de videograme.

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25