Radu Ghețea, președinte ARB: Ce obiective are sistemul bancar pentru anul 2015

Președintele Asociației Române a Băncilor, Radu Ghețea, a declarat miercuri că principalele obiective pentru 2015 sunt reprezentate de reluarea creșterii creditării, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și testele de verificare a calității activelor. El a precizat că anul 2014 a fost pentru sistemul bancar poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declanșării crizei economice.

"Anul 2014 a fost, pentru sistemul bancar, poate cel mai dificil dintre anii care au trecut de la momentul declanșării crizei economice. La nivelul comunității bancare am avut foarte multe probleme ridicate de oamenii politici, într-un an electoral. Au fost nu mai puțin de 4-5 proiecte de lege privind insolvența persoanelor fizice, una dintre aceste inițiative trecând deja de Senat. Sperăm că nu o să treacă, însă, și de Camera Deputaților, sau cel puțin nu în forma propusă. Un alt moment dificil a avut loc în a doua parte a anului, fiind vorba de solicitarea venită din partea Băncii Naționale ca sistemul bancar să treacă la curățarea bilanțului, adică la scoaterea din bilanț a creditelor neperformante. E de așteptat ca la finalul anului bilanțurile băncilor să fie curate", a declarat Radu Ghețea, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, principalele obiective pentru 2015 se referă la reluarea creșterii creditării, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și de testele de verificare a calității activelor.

"Creditarea merge în continuare, dar ea nu se mai face la nivelul cu care ne-am obișnuit ani de-a rândul. Tocmai de aceea, reluarea creșterii creditării reprezintă, alături de îmbunătățirea relației client-bancă și testele de verificare a calității activelor, principalele obiective ale sistemului bancar pentru anul 2015", a continuat președintele ARB, cu ocazia celei de-a XIX-a ediții a Galei Premiilor Revistei "Piața Financiară".

Vezi și: Bancherul lui Băsescu comentează o decizie a instanței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel