Radu Bica, fostul vicepreședinte al CJ Cluj, rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, trimis în judecată pentru luare de mită, rămâne în arest, au decis, luni, judecătorii Curţii de Apel Cluj, care au respins recursul acestuia la o decizie a Tribunalului Cluj.

"Radu Bica este arestat de peste o sută de zile, iar eliberarea sa nu ar tulbura ordinea publică. De asemenea, lăsarea sa în libertate nu ar produce impresia de lipsă de fermitate a justiţiei, astfel că impactul în mass-media ar fi unul pozitiv" a spus Mihai Giurgea, unul dintre apărătorii lui Bica.

La rândul său, Bica a susţinut că nu reprezentă pericol social.

" La cei 49 de ani ai mei, am muncit pentru societate şi am făcut lucruri bune. Nu am avut probleme cu legea, nu am făcut nici măcar un accident, am o familie, soţia mea este medic, fiica studentă. La Consiliul Judeţean m-am implicat pentru a rezolva problemele judeţului. Am participat la negocierea contractului cu firma Bosch, acel contract va fi dus la bun sfârşit, deci sunt un om de încredere şi nu prezint pericol social. Sunt bolnav şi problemele de sănătate s-au agravat ", a afirmat Bica.

De cealaltă parte, procurorul DNA a cerut respingerea recursului, spunând că durata arestului nu este excesivă şi că există indicii temeinice că Bica a săvârşit faptele pentru care este judecat.

În 25 noiembrie, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel