Radu Beligan, licitație post-mortem. Scandal între fiicele actorului

Pe 6 martie 2018 a fost stabilită o licitație de vânzare a peste 150 de bunuri ale regretatului actor Radu Beligan, ceea ce a declanșat un scandal între fiicele acestuia.

Raluca Popescu, una dintre fiicele lui Radu Beligan a încheiat un contract cu Artmark, casă de licitații care va organiza licitația „Viață de artist", pe data de 6 martie. 

Celelalte două fiice, Anamaria Beligan și Lamia Beligan contestă organizarea licitației și consideră că locul obiectelor actorului ar trebui să fie într-un muzeu. Astfel, Anamaria Beligan și Lamia Beligan fac apel la public să boicoteze licitația.

„Împotriva înțelegerii exprese dintre moștenitori, au fost incluse obiecte legate de viața personală și profesională a Tatii, care își au locul într-un muzeu. Am fost personal la București, în septembrie-octombrie 2017 și am inventariat ceea ce mi s-a dat a înțelege că ar fi toate obiectele ce țin de biografia și memoria Tatii. Le-am catalogat, le-am fotografiat și le-am predat, de comun acord cu ceilalți moștenitori, Muzeului TNB, Muzeului Literaturii Române și Casei de cultură «Radu Beligan», din comuna Filipești. Pe lista licitației apar obiecte legate de viața intimă și de activitatea profesională a Tatii puse în vânzare fără acordul meu. Ele aparțin posterității și – repet – locul lor este într-un muzeu. Sunt absolut șocată de ceea ce se întîmplă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru a repara această penibilă nedreptate”, a postat pe Facebook Ana Maria Beligan.

Anamaria Beligan, apel pentru boicotarea licitației

„Ceea ce se întâmplă este o aberație și o fraudă. Rog publicul să boicoteze această licitație. Nu mergeți. Nu cumpărați! Sunt obiecte care aparțin masei succesorale și au fost puse în vânzare în mod abuziv", a declarat Anamaria Beligan.

Lamia Beligan este trecută drept organizator în anunțul Artmark, însă actrița dezminte implicarea sa în organizarea licitației, declarându-se totodată stupefiată.

„Am citit la fel de stupefiată această ştire. Nu am nicio legătură cu această licitație și cei de la Artmark au confirmat acest lucru”, a declarat Lamia Beligan.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel