Radu Banciu: Televizinea publică ar fi trebuit închisă

Radu Banciu a vorbit marți seară despre faptul că proiectul liderului PSD ce vizează eliminarea a 102 taxe, printre care taxa radio-tv, a fost votat în unanimitateî in Camera Deputaților.

"Este un lucru bun, e un lucru firesc. Nu e nimic excepțional, dar e normal ca, la un moment dat să se reducă toate taxele aberante, nejustificate. Am auzit comentarii la tv că va fi chiar mai mare haosul fără aceste taxe. Vă dați seama cam în ce birocrație a intrat România? Nu numai că aceste labirinturi ne-au dat peste cap viețile, dar nici nu mai putem să scăpăm din ele, iar dacă scăpăm cumva, nu mai suntem oameni. Atât de mult ne-am obișnuit cu această inutilă birocrație", a comentat Banciu. 

"A doua chestiune ar fi legată de taxa radio-tv. În primul rând, nu eram obligați să plătim toată viața dubla taxă, că ea se plătea și la cabliști și la ENEL, fără să ne întrebe nimeni. Televiziunea publică, pe mine, de exemplu, m-a reprezentat prea puțin în 27 de ani și sunt convins că cei mai mulți oameni sunt în această situație. Nimeni nu m-a întrebat niciodată dacă vreau să plătesc sau nu. 

Televizinea publică ar fi trebuit închisă. De ce să existe TVR atât timp cât independența sa este nulă? TVR-ul nu a fost niciodată o televiziune curajoasă, o televizune de avangardă, spectaculoasă, care să dea tonul, cum se întâmplă în alte țări, unde televiziunea publică ține cât de cât aproape de cei care conduc în topul audiențelor. Niciodată televiziunea nu a fost în serviciul cetățeanului", a mai spus Radu Banciu la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel