Radu Banciu, somaţie de la ANAF. "Celebra amendă de 10.000... Abuz incalificabil"

Jurnalistul, amendat în starea de urgenţă. Captură Video
Jurnalistul, amendat în starea de urgenţă. Captură Video

Jurnalistul Radu Banciu a primit o somaţie de la ANAF pentru plata unei amenzi de 10.000 de lei. 

"Vreau să fac un comunicat important pentru cei care ne urmăresc de atâta timp. TVR mă contactase la un moment dat pentru subiectul ăsta, faimoasa amendă de 10.000 lei de la Poliţie. Într-o întorsătură incredibilă de situaţie, mi-a venit somaţie de la ANAF, că am de plătit 10.000 lei. Am o restanţă la statul român. Mă uit pe hârtie, figurează numărul dosarului cu Poliţia din 8 aprilie 2020, câştigat de subsemnatul în instanţă, decizie definitivă, am şi dovada. Decizia judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti. 

Aşadar, trebuie să merg la ANAF să încerc să le explic ălora că nu trebuie să le plătesc 10.000 de lei. Ca şi cum nu aş fi câştigat în instanţă. Să le plătesc eu 10.000 lei pentru abuzul incalificabil al Poliţiei României. Să ţinem minte, şi CCR a decis că acele amenzi sunt neconstituţionale. 

Întrebarea de geniu pe care o să o pun la ANAF va fi următoarea. Aici să vedem dacă ştie cineva să răspundă. De unde ştia ANAF de această amendă? E simplă întrebarea, dar răspunsul este complicat. Aici este un abuz incalificabil al statului de drept în UE. De ce? Această amendă nu a existat niciodată. Prin ce abuz a ajuns ea la ANAF? 

Ea a fost o amendă de 10.000 lei, plătibilă în 15 zile, termen în care se reducea la jumătate. Abia dacă nu o achitam în 15 zile, ea exista pe un registru. Dacă o achitam, ea nu mai exista, iar dacă o contestam în instanţă, automat ea era anulată, până la decizia instanţei. Deci explicaţi-mi şi mie. Ce reprezentant al statului român poate răspunde la această întrebare? Este un abuz incalificabil. Cine a informat ANAF despre amendă?

Răspunsul ar fi Poliţia Română. Dar oare în cazul ăsta, Poliţia Română nu e într-o fabuloasă culpă? Această amendă nu există, încă o dată vă spun. Dacă nu o achitam, credeţi că stătea cineva până în februarie 2021 să îmi aducă aminte? Sigur că nu!", a spus Radu Banciu. 

Radu Banciu spune ce nu a făcut ANAF 

"Deci ANAF, instituţie la care o să urc pe garduri, nu a pus, unu la mână, în aplicare o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei din România. Stat de drept! Doi la mână, cum a ajuns ANAF în posesia acestei sume care nu a existat niciodată? Eu nu am avut niciodată datorii la stat, niciun cent. Amenda asta există la Poliţie 15 zile. Mă băieţi, dacă vă dau în judecată la Haga, la Strasbourg, ce se întâmplă?

Am două posibilităţi. Să mă duc peste ei, ca ţăranul la boier, sau doi, să contest în instanţă în 15 zile. Ce să contest? Că am câştigat procesul?", a mai spus jurnalistul. 

Radu Banciu a fost amendat pentru că ar fi ieşit din casă în starea de urgenţă după ora 23:00 fără adeverinţă de la angajator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel