Radu Banciu: Românii au trecut prin pandemie ca rața prin apă

Radu Banciu: Nu s-a făcut nimic deosebit nicăieri
Radu Banciu: Nu s-a făcut nimic deosebit nicăieri

Radu Banciu, într-o analiză a celor două luni în care românii s-au aflat în starea de urgență, a arătat că aceștia s-au comportant ca de fiecare dată: a scăpat cine a putut.

„Dacă ne-am uita în spate, să vedem cum arată timpul ăsta care s-a scurs, ne-am uita cu mândrie, stupefacție, ură, lejeritate? Care ar fi sentimentele cu care s-ar uita românul la aceste două luni în care mai mult s-a murit pe planetă decât s-a trăit? O altă perspectivă asupra vieții și a morții, una totalmente inedită...

Nu suntem mult mai avansați. Cunoaștem foarte puține despre după această epidemie sau aproape deloc. Sunt cunoștințe care ne sunt puse la îndoială practic în fiecare zi de așa-zise noi dezvăluiri. Nimeni nu știe pe planetă mai nimic de această boală, nici nu suntem convinși că ea există cu adevărat.
Ne uităm, așadar, cu mânie înapoi, că vedem cum au trecut aceste două luni în care am auzit atâtea bazaconii, în care nimeni nu a făcut nimic cu adevărat pentru oameni, în care oamenii s-au îndepărtat de ei înșiși.

Nu s-a făcut nimic deosebit nicăieri, dovadă că nu se poate lupta eficient contra coronavirusului, cel puțina cum o spun statisticile din țările hiperdezvoltate. SUA sunt la două zile de 100.000 de morți, Marea Britanie e pe locul doi, mai sunt Spania, Italia sau Franța.

Țările puternic dezvoltate din Asia de Sud-Est, din Extremul Orient sunt excepții. Acolo disciplina se corelează cu intelectul. Să zicem și Germania, unde și acolo e disciplina bătută în cuie.

Spiritul civic ne lipsește nouă, mă refer aici la națiunea română. Nu suntem solidari, nu avem compasiune pentru celălalt, nu știm să ne iubim țara. Astfel de valori sunt doar pe hârtie. Noi suntem un neam de supraviețuitori. De fiecare dată, în România a scăpat cine a putut. Scapă cine e mai iute de picior sau cine e mai laș.

Deci cei mai mulți dintre compatrioții noștri au trecut prin aceste două luni ca rața prin apă", a afirmat Radu Banciu, joi seara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel