Radu Banciu, despre ginerele lui Vasile Blaga, reținut pentru evaziune fiscală

Jurnalistul Radu Banciu a vorbit în emisiunea "Lumea lui Banciu" despre ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Rudeanu, care a fost audiat joi la Parchet și reținut după opt ore de interogatoriu. 

"Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuț Rudeanu, a fost audiat la Parchet și reținut după opt ore de interogatoriu. El este acuzat că făcea parte dintr-un grup suspect de evaziune fiscală. Rudeanu și asociații au sustras cât au put și, de asemenea, nu au plătit taxe și impozite creând un grup infracțional și firme fantomă, o duzină de firme fantomă, prejudiciu în acest caz fiind de 600.000 de euro", a afirmat Radu Banciu.

"Întrând puțin în amănunte, apare și mama lui Ionuț Rudeanu, Aurora Mariana, care nu făcea doar zacuscă. Mama sa a fondat firma Axis Corporate Security SRL, undeva într-un obscur aprilie 2009, la un an după ce Ionuț s-a căsătorit cu fata lui Blaga, Agatha. Deși meseria sa de bază este de profesie medic stomatolog, ginerele lui Vasile Blaga și-a deschis o firmă de pază și protecție, pentru că acolo se simțea mai în apele lui, stomatologia este mai complicată totuși. În primul an de la înființare Axis, adică firma asta pe care Rudeanu cu mama au deschis-o, a avut o cifră de afaceri modestă de 27.000 de lei per întreg anul 2009. În 2010 și în 2011, când în România duduia criza economică, firma ginerelului lui Vasile Blaga a reușit să-și mărească cifra de afaceri de 341 de ori, astfel Axis a terminat anul 2011 cu o cifră de afaceri de peste 9.300.000 de lei de la 27.000 de lei, dovadă că omul avea într-adevăr capacitate", a explicat jurnalistul. 

Radu Banciu a adăugat: "Potrivit site-urilor de licitație publice majoritatea acestor bani provin din cotracte cu instituții de stat. Cea mai generoasă ar fi fost compania Națională de Autostrăzi și Drumuri care i-a dat lui Axis pur și simplu în mână două contracte, sau poate într-un plic, în 2010-2012 în valoare de 5.141.226 de lei, adică peste 1.200.00 de euro, deși nu se știe ce pază făcea ăsta la firma de autostrăzi. Nu se știe și nici nu făcea". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel