Radu Banciu, atac la PNL: Sunteți ciurucurile politicii românești

Radu Banciu a vorbit, marți, în cadrul emisiunii "Lumea lui Banciu" despre demersul  PNL și UNPR în vederea schimbării lui Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului.

"Coaliție, dragi prieteni, pentru a-l mazili pe Călin Popescu Tăriceanu din fruntea Senatului. PNL a inițiat acest demers. Mă întreb de ce doar acum... Gurile rele spun că i-ar merge bine lui Călin Popescu Tăriceanu în sondaje, PNL nu mai suportă acest lucru și, împreună cu UNPR, schingiuitul UNPR, face aceste demersuri ca să scăpăm cu toții de Tăriceanu. (...)

Ar fi rușinos ca UNPR să supraviețuiască după ce generalul Oprea și generalul Onțanu s-au dus amândoi pe apa sâmbetei. Cum să mai supraviețuiască partidul, când conducerea lui, oamenii de bază s-au făcut țăndări? Ar fi o rușine. La fel, de altfel, se întâmplă și cu Călin Popescu Tăriceanu, care, așa cum spuneam, și-a făcut acest partid pentru a fi șef.

El s-a răzbunat pe liberali că acolo nu mai avea funcțiile pe care și le dorea. S-a compromis din punct de vedere politic. Din păcate, pentru marea masă de români acest lucru nu este suficient. Ați văzut că românii cred în intelectualul Ponta, cred în politicianul Tăriceanu, cred încă, într-o oarecare măsură, în Adrian Năstase, în Dan Voiculescu, toți penalii și tâlharii sunt pe listele astea cât curpinde. (...)

[citeste si]

Dumneavoastră (Gorghiu - n.r.) sunteți cu toții în aceeași ciorbă și ați colcăit împreună cu Popescu Tăriceanu mai bine de un deceniu și jumătate. Este inadmisibil să veniți acum să spuneți chestiile astea, când PNL este hodoroaga politicii românești. Oameni de 70 de ani - îl avem pe ăla de la Cernavodă - îl avem pe ăla de 70 de ani prins și condamnat cu executare. PNL îl acreditase să mai candideze o dată la primăria din Cernavodă. Ce e aia PNL? Deci ei nu au găsit un candidat nou, vin numai cu învinșii și cu rebuturile politicii din ultimii 20 de ani.

Bă, ciocul mic în condițiile astea! Nu puteți, în mod normal, să analizați pe nimeni. Nu aveți dreptul ăsta. Sunteți ciurucurile politicii românești. Sigur, sunt zvonuri ce mai circulă prin piață că Blaga ar fi interesat de post și de asta s-ar grăbi. Ar fi o catastrofă. Noi, care îl urâm cu bezmeticie pe Tăriceanu, această nulitate absolută a politicii românești, dar nu am accepta să-l vedem pe Blaga în loc", a afirmat Radu Banciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel