Radu Banciu, atac dur împotriva acțiunii de grațiere a lui Gică Popescu

Jurnalistul Radu Banciu a declarat, joi seară, că Gică Popescu este în momentul de față „cel mai cunoscut fotbalist de pe mapamond care e la pârnaie”, precizând că acesta era un țăran cu patru clase care s-a comportat ca și sluga lui Giovanni Becali. În opinia lui Banciu, Gică Popescu a fost condamnat pentru că a furat, iar în acest moment s-au adunat toți oltenii să protesteze împotriva condamnării lui Popescu, realizatorul B1 făcând referire și la președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. 

 „Gică Popescu este în momentul de față cel mai cunoscut fotbalist de pe mapamond care e la pârnaie, dar și cel mai prost, pentru că e singurul dintre fotbaliștii aflați în pușcărie care era frate de cruce cu Giovanni Becali. Atât timp cât nu era decât sluga lui Giovanni Becali, el era un nimeni. El era un țăran cu patru clase, care a părut un pic mai inteligent decât ceilalți”, a afirmat Radu Banciu.

 „El nu era un tip de luat exemplu. Cine și-a făcut din Popescu un model s-a înșelat. El nu era un tip cu care să te mândrești. Eu nu mă mândream cu el când mă duceam în străinătate. S-a dovedit că am avut dreptate”, a mai spus jurnalistul.

Despre intenția  lui Victor Ponta de a semna, în calitate de cetățean,  declarația de grațiere a lui Gică Popescu, Radu Banciu spune că Ponta "este prim-ministru, dar nu are curajul pentru că nu îl lasă funcția, și pe de altă parte este curajos atunci când ar putea să fie un cetățean ordinar, dar nu mai e. Asta când vine Ponta și spune că eu, în calitate de simplu cetățean, spun da. Păi da, că în calitate de simplu cetățean așa ai fost crescut. Să-ți bați joc de valorile care ar putea să existe, să nesocotești instanța,  pentru că ți se părea că totul e permis. Oamenii nu au concepția de conștiință, pentru că nu ne-a învâțat nimeni.

Cartianu este un terchea-berchea, spune Banciu, un simplu jurnalist, care a făcut o carte despre Gică Popescu. "Dar când un cetățean cu responsabilitate în stat, vine și spune lucrurile astea se descalifică, chiar dacă are dreptate. El nu poate să spună asta pentru că Justiția este independentă. Nici măcar președintele țării nu are nicio putere în fața Justiției... Am citit scrisoarea lui Cartianu.  Nu există niciun motiv să grațiezi. Pentru că atunci când furi sau faci evaziune fiscală, uz de fals, ticăloșie, trebuie să ai în vedere acest lucru...Merită să faci pușcărie pentru toate astea", a mai spus Banciu.

"Gică Popescu nu a fost băgat la pușcărie pentru faptul că a jucat fotbal. N-a fost băgat la pușcărie pentru tehnică. N-a fost băgat la pușcărie pentru lovituri de cap...Gică Popescu a fost băgat la pușcărie de Justiția din România  pentru că a furat.  Mi se pare absolut suficient să închidem discuția aici...S-au adunat toți oltenii din România să protesteze pentru Gică Popescu".

"Noi ne uităm la Gică Popescu ca la un sfânt. Îl ascultăm pe Zgonea, dar Zgonea are 4 clase.  În aste 4 clase nu poate să aibă cei 7 ani de acasă, că nu încap. La fel și alții ca el. S-au adunat politicienii, că dacă le iese în fața publicului o să spună lumea că e un militant. Gică Popescu este un prost de-al nostru din popor. Asta și a fost, un prost ca noi toți, de aia unii l-a și plăcut. A devenit mai puțin arogant când a dat faliment cu toate afacerile vieții lui", a mai spus Radu Banciu, joi seara la B1 Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel