Radu Banciu: Am fost dați în judecată. Avem VERDICTUL

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu, în ediţia de luni a emisiunii „Lumea lui Banciu”, a prezentat la B1 TV verdictul pe care l-a primit după ce a fost dat în judecată de un cetățean.

„Iată-ne încă neîncarcerați, în această zi de 14 ianuarie. Am documentul, a venit de la Poliția Capitalei. Am fost dați în judecată acum ceva timp de un cetățean. Dacă ne urmărește la această oră, îl salutăm. E din Cluj Napoca. Ne-a dat în judecată undeva în martie 2017, pentru incitare la ură. De obicei, acesta e termenul care ni se atribuie. Incitare la ură și ni se mai spunea discriminare împotriva minorității maghiare. A adunat niște emisiuni, le-a făcut pachet și ne-a dat în judecată. Până la urmă, a ajuns dosarul la București, el ne-a dat în judecată din Cluj. A ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. Am fost judecați.

Avem și verdictul.

Iată ce se spune în documentul pe care l-am primit astăzi (n.r. 14 ianuarie) la redacție: Din cuprinsul înscrisurilor depuse la dosar, reiese faptul că Banciu Radu este realizatorul emisiunii Lumea lui Banciu, genul programului plamfet, iar în emisiunile respective face declarații referitoare la referendumul din Ungaria și prezintă o situație ipotetică cu privire la situația comunității maghiare din România, fără a se constata aspecte ce pot incita publicului la ură și discriminare împotriva unei categorii de persoane.

Reamintesc că pentru această acțiune postul B1 TV și subsemnatul au fost pedepsiți de CNA în 2017 cu amendă.

Având în vedere cele mai de sus arătate, zice Judecătoria, opinăm că declarațiile pe care realizatorul Radu Banciu le-a făcut în cadrul emisiunilor în cauză, inclusiv din perspectiva caracterului de pamflet, nu pot constitui elemente constitutive ale infracțiunii prevăzute și pedepsite de Art. 369 din Codul penal, mai ales luând în considerare împrejurarea că împotriva postului de televiziune a fost dispusă o măsură administrativă cu privire la aspectele sesizate în conformitate cu prevederile Art. 320. Se propune clasarea dosarului penal.

(...) Iată Procuratura a stabilit, nu noi. Nu este niciun fel de discriminare atunci când un cetățean rostește niște adevăruri. E adevărat că le spune așa cum se pricepe el", a spus Radu Banciu la B1 TV.

VEZI ȘI: Banciu, la B1 TV: Aș trage o înjurătură, dar aș încheia emisiunea în momentul acesta!

VEZI ȘI: Radu Banciu: Am primit amendă. Nimeni nu ne pune cu botul pe labe


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel