EXCLUSIV  Radiografia cazului femeii în valiză, dintr-o perspectivă ”abandonată” de opinia publică

DC News va prezintă o radiografie a cazului femeii în valiză găsite la Giurgiu, dintr-o perspectivă „abandonată” de opinia publică. 

Trei suspecți au fost arestați preventiv în cazul uciderii și incendierii Mihaelei-Sabina Mircea, tânăra de 32 de ani ucisă și găsită într-o valiză incendiată de la marginea localității Ghimpați. 

Ce „analizăm” în prezentul articol este un anunț al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, coroborat cu o dezvăluire făcute de președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România, Iulian Surugiu. 

Aflam ieri, înainte de a fi admisă propunerea arestului preventiv în cazul suspecților, de la Parchet, că „urmare a vizionării şi analizării minuţioase a înregistrărilor camerelor de supraveghere, coroborat cu declaraţiile martorilor audiaţi în cauză şi alte probe administrate, a fost identificat autoturismul cu care a fost transportat geamantanul în care se afla corpul victimei”.

Procurorii au efectuat, pe 17 noiembrie, împreună cu ofițerii de poliție din cadrul I.G.P.R. - Direcția de Investigații Criminale și I.P.J Giurgiu - Serviciul de Investigații Criminale, „mai multe perchezii domiciliare în vederea identificării în care a decedat victima și completării probatorului. Cu această ocazie a fost ridicat autoturismul menționat”. 

Autoturismul este o berlină de culoare neagră înmatriculată în județul Ilfov, ce aparține uneia dintre surorile inculpate.

668 de autoturisme surprinse de camerele de supraveghere în zonă au fost identificate. 

Declarația care ridică semne de întrebare, în general 

Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România declara la RTV, înainte de acest anunț, că la cinci mașini n-au putut fi identificate plăcuțele de număr. Rămânând în această sferă, aflăm de o problemă care ar putea fi rezolvată printr-o măsură simplă: ridicarea talonului. Desigur, asta înseamnă și atenția pentru o chestiune cunoscută. 

Practic, unii șoferi ajung să-și dea cu spray peste numărul de înmatriculare pentru a scăpa de radar sau rovinietă. E ca și cum ar circula fără număr de înmatriculare. În aceste condiții, într-un caz asemenea, ancheta este îngreunată și de „schema” făcută de unii șoferi poate nevinovați în speță. 

Ar putea fi acesta motivul pentru care, din seara în care a fost găsit cadavrul și până la ridicarea autoturismului au trecut mai bine de două săptămâni? DC News nu exclude această variantă. 

Prevenția și atenția la numerele de înmatriculare, la „schemele” făcute de șoferi în trafic, poate ar da o mână de ajutor în diverse situații. Cum au reușit cinci mașini să treacă, practic... fără număr de înmatriculare? 

Autoturismul, filmat cu 20 de minute înaintea apelului la 112 

Mihaela-Sabina Mircea ar fi fost ucisă pe 30 octombrie, chiar de cei trei suspecți: un bărbat și două femei, surori, în urma unui conflict izbucnit în locuință. 

Autoturismul cu care a fost transportat cadavrul a fost filmat de camerele de supraveghere din zona Ghimpați la ora 22:10. După 20 de minute, era efectuat și apelul la 112. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel