Radio Vatican lansează un scurt jurnal în limba latină

Radio Vatican va difuza, începând de sâmbătă, un jurnal săptămânal de informaţii cu durata de cinci minute în latină, limba oficială a Sfântului Scaun, a cărei utilizare este limitată în prezent la texte juridice şi rugăciuni, potrivit AFP.

Emisiunea Hebdomada Papae (săptămâna papei) va fi difuzată pe frecvenţa Radio Vatican şi va fi disponibilă totodată în format podcast. Jurnalul va fi însoţit de o transcriere a traducerii textelor pentru cei neiniţiaţi în tainele limbii latine. În acest scop, redacţiile Radio Vatican vor colabora cu biroul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, care se ocupă de redactarea documentelor oficiale în latină şi de mesajele de pe contul de Twitter în limba latină al papei.

'Va fi un jurnal radiofonic în adevăratul sens al cuvântului, cu reportaje, dar şi informaţii pe scurt. L-am pregătit nu cu o privire nostalgică asupra trecutului, ci ca o provocare pentru viitor', a declarat directorul editorial al Vatican News. Deşi se studiază doar opţional în cele mai multe dintre seminare, latina nu a dispărut complet din programele Radio Vatican, care difuzează în fiecare dimineaţă o slujbă în limba latină, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel