EXCLUSIV  Radare ascunse. Alina Mungiu-Pippidi, ce a pățit în Germania - video

Rodica Mitu / 10 iul 2018 / 17:41 Salveaza PDF Comentarii
Alina Mungiu-Pippidi
Descriere foto: Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi a vorbit, la DC News, despre perioada petrecută în Germania și o problemă cu care se confruntă la București.

"În Germania, când m-am mutat acum zece ani, în prima lună cred că am luat 20 de radare, până când am învățat să-mi adecvez comportamentul. Sunt radare fixe peste tot. Nu ai de ce să te preocupi că polițistul are dreptul să ascundă sau să nu ascundă radarul, asta este o discuție stupidă. Trebuie să fie radare fixe peste tot", a spus Alina Mungiu-Pippidi în cadrul interviului acordat DC News.

"Eu când vin în București, locuiesc în Piața Romană. În fiecare noapte este competiție de motociclete de la 1.00 la 3.00 dimineața prin fața Poliției Sectorului 1. Dar e cunoscut, lumea pariează. Pleacă din Piața Victoriei, unde e un loc de adunare al motocicliștilor și gonesc pe acolo. Vă dați seama că un singur radar fix pus pe bulevardul Lascăr Catargiu între Guvernul României și Piața Romană ar rezolva problema aceasta", a spus Mungiu-Pippidi.

"Creează, de fapt, oportunități"

De asemenea, a explicat că este genul de "măsură care ar opri o mulțime de lucruri". Regulamentele, legile la noi sunt prost făcute, pentru că creează, de fapt, oportunități pentru ca unii oameni să extragă de la alți oameni. Și aici este o enormă problemă pe care o văd", a mai spus Alina Mungiu-Pippidi, adăugând că "ar trebui să fie o echipă din toate partidele care să lucreze la simplificarea legislativă".

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral aici.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26