Racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva va fi scoasă marţi din Catedrala Mitropolitană de la Iaşi

moaste
moaste

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasă marţi din Catedrala Mitropolitană din Iaşi, cu trei zile înainte de prăznuirea hramului acesteia, pentru ca pelerinii sosiţi în oraş să se poată închina.

Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, a afirmat că racla cu moaştele sfintei va fi purtată într-o procesiune pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Iaşi, după care va fi depusă pe platoul din faţa Catedralei pentru închinare, informează Agerpres.

Miercuri seară, în baldachinul special amenajat în apropiere de Catedrala Mitropolitană, alături de racla Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aşezate şi moaştele Sfântului Policarp, episcopul Smirnei, care vor fi aduse de la Mănăstirea Ambelakiotissa din Grecia de către Hierotheos Vlachos, mitropolit de Nafpaktos şi Aghios Vlasios.

În această săptămână, mai multe manifestări sunt organizate la Iaşi cu prilejul sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva - 14 octombrie.

În cursul zilei de joi, va avea loc vernisajul expoziţiei de carte dedicate Cuvioasei şi lansarea, la Mănăstirea "Sfinţii Trei Ierarhi", a albumului "Sfânta Cuvioasă Parascheva - multfolositoare", precum şi lucrarea "Binefacerile Sfintei Cuvioase Parascheva. Mărturii ale închinătorilor". Lucrările sunt editate şi publicate de Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Seara, în capela mitropolitană va avea loc un concert susţinut de grupul vocal Acapella din Bucureşti.

Pe 14 octombrie, în ziua în care se prăznuieşte hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, pe podiumul din faţa Catedralei Mitropolitane va fi oficiată Sfânta Liturghie. În cursul serii, mitropolitul Hierotheos Vlachos de Nafpaktos va susţine conferinţa "Teologia ca trăire din perspectiva învăţăturii Părintelui Ioannis Romanidis", eveniment care va avea loc în Aula Magna a Universităţii "Al. I. Cuza".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel