Rachetele Tomahawk, ce sunt și cât costă

SUA au dat o lovitură  regimului  sirian condus de Bashar al Assad, atacând o bază aeriană cu  59 de rachete de croazieră Tomahawk. Rachetele au fost lansate de pe două distrugătoarele americane din Marea Mediterană.

Rachetele de croazieră Tomahawk fac parte din arsenalul aliaţilor de 30 de ani. O rachetă Tomahawk BGM - 109 cântăreşte 1,5 tone, are circa șase metri lungime  şi costă între 600.000 şi 1,2 milioane dolari și pot transporta focoase de până la 500 de kilograme. Sunt lansate de pe nave militare şi submarine şi pot atinge cu precizie ţinte la distanţe de până la 2500 de km, conform experţilor militari.

O altă caracteristică a acestor rachete  este aceea că  sunt dificil de detectat de radar, deoarece au o secţiune mică şi zboară la joasă înălţime. După lansare, motorul rachetei alimentat cu combustibil solid accelerează, până când un motor turbofan preia zborul care ajunge la 880 de kilometri pe oră.

[citeste si]

Tomahawk, rachete subsonice de croazieră, au fost produse la început de c, au cunoscut mai multe imbunatatiri de-a lungul anilor, iar acum sunt produse de Raytheon, companie care în decembrie a primit o comanda de a produce 214 rachete din cea mai noua generatie (Block IV), ca parte a unui contract de 300 milioane dolari.

Noua generație a rachetelor Tomahawk este dotată cu tehnologia ce permite schimbarea țintei în timp ce racheta este in zbor.

Numele rachetei vine de la un tip de topor folosit de indienii Powhatan din Virginia, un grup etnic care a dispărut pe la 1800. Rachetele Tomahawk au fost dezvoltate în anii 70' de Armata SUA și prima generație a intrat în utilizare în 1983.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel