Rachetele rusești pot lovi America în cinci minute

Noile rachete ale Rusiei ar putea atinge ținte importante din SUA în doar cinci minute, dacă va fi nevoie, a transmis televiziunea de stat rusească într-un material semnat de Dmitry Kiselyov, jurnalist apropiat de Vladimir Putin.

În cadrul reportajului, televiziunea de stat rusească a enumerat instalațiile militare americane pe care Moscova le-ar putea viza în cazul unei greve nucleare și a declarat că o rachetă hipersonică pe care Rusia o dezvoltă ar putea să le lovească în mai puțin de cinci minute. Obiectivele enumerat au inclus Pentagonul și clădirea prezidențială din Camp David, Maryland. Reportajul a fost difuzat duminică seară, la câteva zile după ce președintele Vladimir Putin a declarat că Moscova era pregătită militar pentru o criză de tip "rachete cubaneze" dacă Statele Unite doresc una. Specialiștii cataloghează acest reportaj drept neobișnuit, chiar și pentru standardele de război ale televiziunii de stat rusești.

Propagandă


Putin a declarat că Rusia ar fi obligată să răspundă prin plasarea de rachete nucleare hipersonice pe submarinele aflate în apele din apropierea SUA. Rușii se tem că Statele Unite ar putea desfășura rachete nucleare cu rază intermediară în Europa, având în vedere retragerea din tratatul privind armele nucleare (INF). Statele Unite ale Americii declară că nu au planuri imediate să desfășoare astfel de rachete în Europa și a respins avertismentele lui Putin drept propagandă. În prezent, SUA nu dispune de rachete nucleare cu rază intermediară aflate în baze la sol, pe care ar putea să le pună în Europa.

Amenințările întăresc NATO


Pentagonul a spus că amenințările lui Putin au ajutat doar la unirea NATO. "De fiecare dată când Putin emite aceste amenințări bombastice și își prezintă noile dispozitive de luptă, ar trebui să știe că el doar adâncește hotărârea NATO de a lucra împreună pentru a ne asigura securitatea colectivă", a spus Eric Pahon, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
Unii analiști au văzut abordarea sa ca o tactică pentru a încerca să se reechilibreze în raport cu Statele Unite în discuțiile despre echilibrul strategic dintre cele două puteri.

Obiectivele prezentate sunt dezafectate


În emisiunea de duminică seara, Dmitri Kiselyov, prezentator al principalelor știri TV din Rusia, "Vesti Nedeli", a arătat o hartă a Statelor Unite și a identificat mai multe ținte pe care Moscova le-are în vizor în cazul unui război nuclear. Obiectivele pe care Kiselyov le-au descris ca centre de comandă prezidențiale sau militare ale Statelor Unite includ, de asemenea, Fort Ritchie, un centru de pregătire militară din Maryland închis în 1998, McClellan, o bază americană a forțelor aeriene închise în California în 2001 și stația radio navală Jim Creek, în statul Washington.

Considerat vocea lui Putin

Jurnalistul Kiselyov, este considerat un apropiat al puterii de la Kremlin, a declarat că racheta hipersonică "Tsirkon" ("Zircon") pe care Rusia o dezvoltă ar putea să atingă țintele în mai puțin de cinci minute dacă ar fi lansate din submarine rusești. Zborul hipersonic înseamnă zborul prin atmosferă la mai mult de cinci ori viteza sunetului, a spus el. "Pentru moment, nu amenințăm pe nimeni, dar dacă are loc o astfel de desfășurare, răspunsul nostru va fi instantaneu", a mai spus jurnalistul decorat de Putin cu Ordinul de Merit pentru Patrie și cu Ordinul Prieteniei.

Acesta este o voce puternic anti-americană folosită la principalele canale ale televiziunii de stat, Kiselyov spunând încă odată că Moscova ar putea transforma Statele Unite în cenușă radioactivă.

Întrebat să comenteze reportajul lui Kiselyov, Kremlinul a declarat luni că nu a intervenit în politica editorială a postului TV.

Vezi și: „Soldatul viitorului”. Rusia își prezintă noua ”armă mortală”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel