Rachete Patriot. Polonia spune că achiziționează tehnologie vândută de SUA doar Varșoviei

Polonia va primi în anul 2022 primele sisteme Patriot achiziţionate din SUA, a declarat marţi premierul polonez Mateusz Morawiecki, transmite PAP. 

Şeful executivului polonez a subliniat într-un interviu acordat televiziunii publice că rachetele, care sunt dotate cu tehnologie de ultimă generaţie şi pe care "americanii le vând doar Poloniei", "vor asigura securitatea ţării într-un mod fără precedent". 

"Este o dovadă a strânsei noastre solidarităţi cu SUA şi a încrederii pe care o au SUA în Polonia, precum şi o confirmare că Polonia este unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite", a menţionat premierul. 

Investițiile compensatorii 

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a anunţat vineri că Polonia şi SUA au semnat un acord referitor la investiţiile compensatorii din cadrul contractului de achiziţionare de către Varşovia a unor sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, ultima etapă înainte de încheierea propriu-zisă a contractului, prevăzută pentru miercuri, 28 martie, în Polonia. 

Postul public polonez TVP info a relatat că acest contract include livrarea a două baterii de rachete şi a 200 de proiectile, iar preţul său este cuprins între 1 miliard şi 1,3 miliarde euro, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel