Rachete din Olanda de tip Patriot au fost trimise în Turcia

rachete patriot
rachete patriot

Baterii olandeze de rachete Patriot de tip sol-aer au pornit luni spre Turcia, unde urmează să fie instalate la frontiera cu Siria, cu scopul de a apăra oraşul turc Adana de eventuale tiruri siriene, informează Mediafax.

În total, aproximativ 160 de camioane şi vehicole de teren, care transportă rachete de tip Patriot, dar şi radare, material electronic necesar pentru operarea bateriilor şi o mare parte din echipamentul celor aproximativ 300 de militari olandezi care vor fi staţionaţi în Turcia au părăsit baza militară olandeză Bestkazerne, la Vredepeel, luni dimineaţa.

În afară de Olanda, Germania şi Statele Unite sunt de asemenea implicate în această misiune, cu două baterii de rachete de tip Patriot şi până la 400 de militari fiecare. Mobilizate în sudul Turciei, la solicitarea Ankarei, rachetele de tip Patriot urmează să apere această ţară, membră NATO, de eventuale ameninţări siriene.

"Este o misiune pur defensivă", a subliniat generalul Tom Middendorp, comandantul forţelor armate olandeze, într-o conferinţă de presă.

"Nu ştim dacă rachete vor trece frontiera, dar ceea ce ştim este că Siria are arme ofensive letale la dispoziţie şi că le-a desfăşurat deja la scară mare", a adăugat generalul. "Vrem să evităm ceea ce ar putea să provoace pierderi mari în rândul unor civili nevinovaţi", a continuat Middendorp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel