Rachete balistice. Coreea de Sud, răspuns pentru Phenian. Exerciții de amploare

Coreea de Sud a efectuat luni dimineață manevre implicând rachete balistice, ca răspuns la testul nuclear efectuat de Coreea de Nord, a relatat agenția de presă Yonhap, citată de France Presse.

Armata sud-coreeană a întreprins un exercițiu cu muniție reală simulând un atac asupra poligonului nord-coreean de teste nucleare, lovind "ținte convenționale în Marea Japoniei", a indicat Yonhap, citând Statul Major interarme sud-coreean. 

"Exercițiul a intervenit ca răspuns la cel de-al șaselea test nuclear al Coreii de Nord și a implicat o rachetă balistică de tipul Hyunmoo-2A sud-coreeană și avioane de vânătoare F-15K", potrivit agenției de presă citate. Racheta Hyunmoo-2A are o rază de acțiune de 300 km. 

În cursul acestui exercițiu, conform agenției de presă Yonhap, o rachetă balistică sol-sol Hyunmoo-2A și o rachetă aer-sol SLAM-ER cu rază lungă de acțiune, lansate de avioane F-15, și-au atins țintele cu precizie.

Armata sud-coreeană a indicat că țintele alese s-au aflat la o distanță echivalentă cu cea a poligonului de teste nucleare nord-coreene de la Punggyeri, în nord-estul Coreii de Nord, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel