Rachete balistice, Coreea de Nord. SUA: Nu au toate componentele

kim jong un
kim jong un

Coreea de Nord a făcut progrese în dezvoltarea programului său de rachete balistice intercontinentale (ICBM), dar nu a dovedit până acum capacitatea acestor arme de a lovi SUA, a dat asigurări marţi un înalt responsabil militar american, relatează AFP şi Reuters. 

Phenianul a spus cu certitudine că Statele Unite se află în raza de acţiune a acestor ICBM-uri, dar nu a demonstrat totuşi că sistemul lor de direcţionare, de exemplu, poate rezista condiţiilor de zbor ale unui sistem balistic, la mai mulţi kilometri altitudine, a afirmat adjunctul şefului Statului Major american, Paul Selva. 

'Au înregistrat progrese, dar este adevărat că (nord-coreenii) nu au arătat toate componentele unui sistem de rachetă balistică intercontinentală', a declarat responsabilul militar american. 

Poate deține, dar nu a dovedit 

O întrebare rămâne fără răspuns: Coreea de Nord, dispune ea de o tehnologie care să permită ca o rachetă să revină în atmosfera din spaţiu înainte de a elibera o ogivă? 

'Este posibil ca el, liderul nord-coreean Kim Jong-Un, să deţină această tehnologie, deci trebuie să presupunem că acesta este cazul, dar el nu a dovedit acest lucru', a menţionat generalul Paul Selva. 

Regimul nord-coreean a efectuat anul trecut câteva tiruri cu rachete ICBM cu o rază de acţiune suficientă pentru a lovi teritoriul SUA şi în septembrie a efectuat cel mai puternic test nuclear de până acum, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel