Rachetă Coreea de Nord. SUA indică spre Rusia și China

kim jong un
kim jong un

China și Rusia poartă o "responsabilitate unică și specială" în agravarea amenințării reprezentate de Coreea de Nord, a acuzat secretarul de stat american Rex Tillerson, după ultimul tir de rachetă intercontinentală al Phenianului, informează AFP.

După succesul lansării acestei a doua rachete balistice intercontinentale într-o lună, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a proclamat că "oricând (...) întreg teritoriul american este în bătaia rachetelor noastre".

"China și Rusia poartă o responsabilitate unică și specială în creșterea amenințărilor pentru stabilitatea regională și globală, ca susținători economici ai programului nuclear balistic al Coreii de Nord", a declarat Rex Tillerson într-un comunicat. El a adăugat că acest tir de rachetă este "o încălcare flagrantă a numeroaselor rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU care reflectă vocea comunității internaționale".

China este ultimul aliat major al Phenianului, în timp ce Rusia lui Vladimir Putin a cerut comunității internaționale "să nu-și piardă cumpătul" în fața puterii nucleare a regimului nord-coreean.

Beijingul, la rândul său, și-a reiterat sâmbătă apelul obișnuit la "reținere", adresat "părților implicate", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel