Răzbunare cruntă a Israelului: Cartierul general Hamas, distrus

gaza
gaza

După ce gruparea Hamas a atacat Ierusalimul, pentru prima dată după 40 de ani, armata israeliană a răspuns cu raiduri distrugătoare.

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet sâmbătă dimineaţa în urma unui bombardament israelian, a anunţat Guvernul Hamas, relatează AFP, citat de Mediafax. Clădirea, situată în cartierul Nasser din oraşul Gaza, este distrusă aproape complet, potrivit unor martori şi oficiali din cadrul Hamas.

O altă lovitură aeriană a distrus casa unui oficial Hamas, în tabăra de refugiaţi de la Jabalia, în nordul Fâşiei Gaza, rănind cel puţin 35 de persoane, au anunţat surse medicale.

Trei persoane au murit în urma acestor raiduri, aducând numărul morţilor la 34, în numai 3 zile. Un lider al aripii militare a mişcării Hamas, Ahmed Abu Jalal, a fost ucis, vineri seara, în raidul aerian israelian efectuat în zona Maghazi din Fâşia Gaza, anunţă surse palestiniene citate de site-ul Ynetnews.

Miercuri miercuri a fost asasinat Ahmad Jaabari, liderul militar al mişcării islamiste Hamas, aflată la putere în teritoriul palestinian.

"Cartierul general al Cabinetului a fost vizat de patru lovituri, iar Guvernul subliniază că îşi menţine poziţia şi se află alături de poporul său", a anunţat Guvernul într-un comunicat, în a patra zi a ofensivei "Pilon de Apărare" lansată de către Israel.

Armata israeliană "a vizat cartierul general (al şefului Guvernului Hamas) Ismail Haniyeh, la Gaza", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al armatei. Vineri dimineaţa, Haniyeh şi mai mulţi membri ai Cabinetului său s-au reunit în faţa acestei clădiri pentru a-l primi pe premierul egipteam Hisham Qandil, în cursul unui scurte vizite la Gaza.

"În ultimele şase ore, armata israeiană a vizat 85 de noi ţinte teroriste", a precizat armata într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter.

Această nouă lovitură a avut loc după ce armata israeliană a continuat raidurile sângeroase, vineri, şi după ce rachete lansate din Fâşia Gaza au vizat Tel Aviv şi, pentru prima dată, Ierusalimul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel