Rabla pentru electrocasnice. Ministrul Mediului anunţă când începe şi ce presupune programul

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a anunţat că programul Rabla pentru Electrocasnice va fi demarat în această săptămână. În plus, ministrul a anunţat şi ce presupune programul.

Barna Tanczos a declarat, luni, la Digi 24, că săptămâna aceasta va fi finalizat sistemul informatic pentru programul Rabla pentru electrocasnice.

„Am pregătit săptămâna trecută, pe categoriile de produse stabilite deja, valorile pentru vouchere. Săptămâna aceasta emitem ordinul prin care lansăm și rabla electrocasnice”, a spus ministrul Mediului.

Potrivit acestuia, programul se va focusa pe aparatură care va avea consum mic de energie și va avea trei subcategorii.

„Eficiența prin reducerea consumului să fie maximă. Ne concentrăm în prima fază pe mașinile de spălat, frigidere, după care venim cu a doua etapă, probabil la două săptămâni, vom veni cu a doua etapă, pentru laptop, tabletă și televizor, astfel încât să asigurăm pentru familiile care trebuie să doteze gospodăria cu tablete și laptopuri. Copiii au mare nevoie de asemenea sprijin pentru a putea participa la ore. În ultima fază, la probabil 4 săptămâni de la lansare, venim cu programul pentru aparate de aer condiționat, mașină de uscat rufe și ce mai rămâne. Ele vor fi disponibile pentru cetățeni pe bugete alocate pe fiecare subgrupă, astfel încât eficiența programului să fie maximă și ca nu cumva să transformăm într-un program de cumpărat televizoare”, a mai spus ministrul, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel