Urmărește emisiunea live



Rabla la tractoare şi maşini agricole. Ajutor de 30.000 euro pentru fermieri

foto: Freepik
foto: Freepik

Programul „Rabla pentru tractoare și mașini agricole” va avea un buget de 500 milioane lei.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, vine cu un proiect inovator menit să sprijine comunitatea fermierilor din România, cu accent deosebit pe abordarea provocărilor apărute în urma recentelor proteste din țară. „Ne propunem în baza unui ajutor de minimis de maxim 30.000 de euro, pe fiecare fermier, să finanţăm achiziţia de tractoare şi maşini agricole, pentru că astfel de investiţii nu au fost până acum finanţate şi din bugetul AFM”, a spus ministrul Mediului, potrivit Digi 24.

Buget generos

Conform declarațiilor Ministerului Mediului, noul program denumit "Rabla pentru tractoare și mașini agricole" va beneficia de un buget de 500 de milioane de lei. Acești bani vor putea fi utilizați în scopul achiziționării de mașini agricole. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a subliniat importanța sprijinului acordat pentru achiziționarea de tractoare încă din anul precedent și a subliniat, totodată, necesitatea unei revizuiri anuale a programului Rabla. Scopul acestei adaptări periodice este de a asigura că programul răspunde la nevoile beneficiarilor și se aliniază la dinamica pieței. Se preconizează că noul program va deveni operațional în cursul acestui an.

Și premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în şedinţa de Guvern, că se va acorda un sprijin direct de 100 de euro la hectar cultivatorilor din sectorul vegetal, pentru a compensa pierderile suferite din cauza războiului din Ucraina. „Aprobăm astăzi un prim pachet de măsuri convenite împreună cu fermierii şi transportatorii. Am discutat şi cu micii fermieri şi transportatori aflaţi în stradă, şi cu marile asociaţii de profil. Este clar că protestele au fost îndreptăţite! Iar deciziile pe care le adoptăm confirmă că mare parte din cerinţele lor sunt absolut legitime. Am promis că vom rezolva problemele oamenilor, iar eu şi acest Guvern ne ţinem de cuvânt!”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel