RABLA clasic. Graţiela Gavrilescu, precizare despre continuarea programului

Mihai Ciobanu / 25 iul 2019 / 23:13 Salveaza PDF Comentarii
Gratiela Gavrilescu
Gratiela Gavrilescu

Astăzi, viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a avut o întrevedere cu conducerea companiei Dacia-Renault. Cu acest prilej, au fost reiterate obiectivele comune privind reducerea poluării pe căile publice și creșterea gradului de siguranță în trafic, prin înnoirea parcului auto.

Au fost analizate rezultatele primei sesiuni a programului RABLA Clasic, iar faptul că cele 35.000 de prime de casare s-au epuizat într-un termen mult mai scurt decât în edițiile anterioare a fost considerat un succes de către ambele părți.

Grațiela Gavrilescu: “Epuizarea atât de rapidă a voucherelor dar și reducerea considerabilă a numărului de autoturisme vechi înregistrate în acest an, în comparație cu precedenții, sunt semnale clare că programul Rabla dă rezultate, că atingerea țintelor pe care ni le-am propus prin programul de guvernare este realizabilă și că vom reuși să ne aplicăm Strategia pe schimbări climatice, așa cum am stabilit.

În acest context, ne dorim ca, în perioada următoare, să identificăm resurse pentru a atinge cel puțin numărul de prime, acordat anul trecut, și chiar să îl depășim.

Cred, de asemenea, că evoluția lucrurilor în domeniul auto din România îmi justifică optimismul și în ceea ce privește înființarea, în țara noastră, unor noi linii de producție de autoturisme nepoluante, așa cum, în ultimul timp, am discutat cu cei doi producători de la Pitești și Craiova. Pentru aceasta, îi asigur de întreg suportul pe care, legal, li-l pot oferi ca ministru!"

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27