R. Moldova, nou Guvern MINORITAR TEHNOCRAT

Partidul Socialiștilor declară că va susține inițiativa Președintelui țării Igor Dodon de a fi creat un Guvern minoritar.

"Insistența colegilor din ACUM pe formarea unui Guvern similar celui demis, cu același premier este ridicolă și denotă un infantilism politic și o lipsă de abordare constructivă, conciliantă. Se știe că nu poți intra de două ori în aceeași apă. Nu putem reseta Guvernul cu exact aceiași oameni care au dus la demiterea Guvernului. E un non-sens. Iar condiția impusă de colegii din blocul ACUM: de a a fi limitate împuternicirile politice ale Președintelui țării sau chiar demisia acestuia ne arată că blocul ACUM este pus pe conflict și are o agendă străină ideii de guvernare comună cu PSRM", este menționat în comunicatul PSRM, potrivit deschide.md.

"Vom deschide un câmp de dialog cu toți deputații"

"În acest sens, vom deschide un câmp de dialog cu toți deputații și cu toate fracțiunile parlamentare, pentru a identifica formula optimă pentru învestirea unui astfel de Guvern tehnocrat. Totodată, vă anunțăm că nu vom crea o altă Coaliție sau Alianță cu alte fracțiuni din Parlament. Următorul Guvernul următor va fi unul tehnic, nu politic. Cu toate acestea, deși va fi apolitic, Guvernul va avea toate împuternicirile să implementeze proiectele economice și sociale pe care le-a promovat PSRM până acum. Acesta trebuie să fie un Guvern care nu va fugi de responsabilitate, nu va căuta să se victimizeze și nu va lua decizii anticonstituționale. Va fi un Guvern social, care va munci la modul real pentru oameni, fără PR politic gratuit și fără capricii infantile", au mai spus socialiștii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel